نکته:

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی

صفحه کاربران ویژه - خروج
مرتب سازی بر اساس
 
تفسیر نمونه جلد 12
1 ـ تناسب صفات سه گانه آخرین بهانه ها


این حکم اسلامى یعنى اعتدال در جهر و اخفات از دو نظر به ما دید و درک مى بخشد:
نخست از این نظر که، مى گوید: عبادات خود را آن چنان انجام ندهید که بهانه به دست دشمنان بدهد، آنها را به استهزاء و ایرادگیرى وادارد، چه بهتر، که توأم با متانت، آرامش و ادب باشد که نه تنها نتوانند بر آن خرده گیرى کنند بلکه، نمونه اى از شکوه و ادب اسلامى و ابهت و عظمت عبادات گردد.
آنها که سعى دارند در مواقعى که مردم استراحت کرده اند با صداهاى گوشخراشى که از بلندگوهاى پرغوغا راه مى اندازند، موجودیت جلسات خود را نشان دهند، و به پندار خود با این عمل، صداى اسلام را به گوش دیگران برسانند، این نه تنها صداى اسلام نیست، بلکه باعث پراکندگى مردم از اسلام و در نتیجه ضربه اى است به تبلیغات دینى.
دیگر این که: این باید الگوئى باشد براى همه اعمال ما و تمام برنامه هاى اجتماعى، سیاسى و اقتصادى، باید همه اینها دور از افراط کارى ها و تندروى ها، و تفریط کارى، مسامحه و سهل انگارى باشد، و اصل اساسى «وَ ابْتَغِ بَیْنَ ذلِکَ سَبِیلاً» که در آیه فوق آمده، همه جا رعایت گردد.

* * *

سرانجام به آخرین آیه این سوره (سوره اسراء) مى رسیم، آیه اى که با حمد خداوند سوره را پایان مى دهد، همان گونه که با تسبیح ذات پاک او سوره آغاز شده بود، و در حقیقت این آیه نتیجه اى است بر کلّ بحث هاى توحیدى این سوره و محتواى همه آن مفاهیم توحیدى.
روى سخن را به پیامبر کرده، چنین مى گوید: «بگو! حمد و سپاس، مخصوص خداوندى است که: نه فرزندى براى خود انتخاب کرده، و نه شریکى در حکومت، مالکیت جهان دارد، و نه سرپرستى براى حمایت در برابر ذلت و ناتوانى» (وَ قُلِ الْحَمْدُ لِلّهِ الَّذِی لَمْ یَتَّخِذْ وَلَداً وَ لَمْ یَکُنْ لَهُ شَرِیکٌ فِی الْمُلْکِ وَ لَمْ یَکُنْ لَهُ وَلِیٌّ مِنَ الذُّلِّ).
و چنین خدائى با چنان صفات، از هر چه فکر کنى برتر و بالاتر است «بنابراین او را بزرگ دار و به عظمت بى انتهایش آشنا شو!» (وَ کَبِّرْهُ تَکْبِیراً).
* * *

1 ـ تناسب صفات سه گانه آخرین بهانه ها
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma